Reference – ALBA
Spolehlivý partner v moderní gastronomii
Varný blok do Hotelu Heritage v Hallstatt
První varný blok Alby, který se na místo své instalace projel lodí! Doprava masivního kuchyňského sporáku historickými ulicemi malebného Hallstattu totiž nebyla jinak možná.
Na míru vyrobený varný monoblok Alba MONO 2 je tvořen masivní pracovní deskou z 5mm potravinářské nerezové oceli, která hygienicky přechází do bočnic. Osazen je 5 výkonnými indukčními plotnami, které spolu s režonem Alba dokáží zachovat v rozměrově skromné ale plně vytížené hotelové kuchyni příjemnou tepelnou pohodu. Režon Alba je totiž vybaven recirkulaci teplého vzduchu a ten tak zbytečně nezvyšuje teplotu okolí a šetří drahou energii.
Přesné umístění fritézy, grilovací desky a multifunkční pánve Berner zvolil rakouský projektant tak, aby přesně splňovaly nároky zákazníka na provoz. Spodní skříňky jsou v hygienickém provedení H1.
Akademie vězeňské služby ČR, Stráž pod Ralskem – Varná technologie
Cílem investičního projektu byla výstavba stravovacího zařízení, které zahrnuje jídelnu s kapacitou 90 lidí a kuchyň s vybavením pro přípravu až 500 jídel denně. Kuchyně umožňuje nepřetržitý chod pro servírování snídaní, obědů a večeří. Provoz je navržen na pětidenní pracovní týden.
Jádrem kuchyně je varný blok složený z velkokapacitních zařízení ALBA řady Classico 900. Dvě výkonné indukce s 6 plotnami o výkonu 5 kW, grilovací deska, dva varné kotle o objemu 170 l, velkokapacitní fritéza 2×22 l a motoricky sklápěná elektrická pánev se samonavíjecí sprchou o objemu 80l.
Varný blok je doplněn na míru vyrobenou pracovní plochou s otevřenou podestavbou. Všechny přístroje umožňují připojení k systému Sicotronic – snižuje nároky na rezervovaný příkon o 30 – 50 %.
Zakázková výroba výdeje restaurace **** Clarion Congress Hotel Prague
Pro tuto zakázku jsme vyvinuli modulární systém “Cube Catering System” pro hotelové výdeje. Jde o krychle 80x80x80 cm, které lze libovolně poskládat a zkombinovat v prostoru. Krychle mají nerezovou pracovní plochu a interiérové opláštění.
Do podstav modulů jsme umístili otevřené skříňky, skříňky s dvířky a osvětlené niky pro výdej talířů. Součástí jsou indukční sporáky, ohřevné vany, tepelné a světelné mosty, režony, chlazené vany, výčepní zařízení, tepelné a světelné mosty.
Celý systém umožňuje do krychlových modulů integrovat většinu varné technologie z naší nabídky a flexibilně zvolit opláštění z většiny materiálů užívaných v interiéru.
Restaurace Dejvická 34 - MONO 3
Restaurace Červený Jelen
Pro tuto již dnes vyhlášenou pražskou pivnici a restauraci jsme dodávali na míru vyrobený nerezový nábytek do velké otevřené kuchyně a zázemí.
Zákazník oceňuje tiché režony s recirkulací teplého vzduchu, které nezvyšují teplotu kuchyně a výdejní mosty, kde jsme dokázali díky izolaci kombinovat LED osvětlení s keramickými infrazářiči. Na stěnách jsou poličkové skříňky s osvětlením pracovní plochy.
Dalším prvkem je třeba pojízdný pracovní stůl, pracovní stůl s vestavěnou indukcí a bain-marie. Do zázemí jsme vyrobili pracovní stoly, regály a stoly k myčkám.
Restaurace Dhaba Beas - Slovanský dům
Barový stůl pro pivovar Paulaner
Vývoj a výroba barového stolu pro celosvětový frančízový koncept mnichovského pivovaru Paulaner. Projekt vznikal ve spolupráci několika výrobních a designérských firem.
Samotný bar je půlkruhového tvaru a kombinuje užitkové nerezové plochy s mosaznými prvky, dřevem a matně černou konstrukcí. Dominantou baru je zavěšená výčepní pípa ve tvaru kříže. Složitý tvar nerezové pracovní desky baru je dodáván v jednom kuse, je osazen technologii na mytí skla a mokrou zónou. Kolem obvodu baru je nerezová podnožka z ohýbaného profilu.
Bistro Kaprova
SOŠ a SOU Písek - Školní výuková kuchyně
Byli jsme osloveni, abychom pro výukovou kuchyni Střední odborné školy a učiliště v Písku vyvinuli unikátní sporák, který bude jak plynový, tak elektrický a indukční.
Každé z 6 na míru vyrobených pracovišť obsahuje plynovou dvouplotýnku 3+5 kW, elektrickou dvouplotýnku 2 x 2,6 kW, indukční plotnu 3,5 kW a elektrickou statickou troubu 3,8 kW. Na pracovní desce je potom sloupek s držákem tyčového mixeru s vyjímatelnou gastronádobou pro snadné čištění.
Pro školní kuchyni jsme také vyrobili další nerezový nábytek, průběžný mycí stroj M 1000 a v Českých kuchyních nejpoužívanější mixer RE 22 s masomlýnkem, krouhačkou zeleniny a makomlýnkem.
Sběrný dopravník pro Grand Kitchen Vlněna
IKEA Vídeň
Pro našeho rakouského partnera jsme navrhli a vyrobili moderní koncept výdeje a kuchyně obchodního domu IKEA. Výdej je založen na kombinaci elektronického objednávkového systému, samoobslužných kiosků a masivního nerezového kuchyňského nábytku doplněného aktivní ohřevnou a chladící technologií.
Je použit standardní korpusový nerezový nábytek v provedení HS s ohřevnými vanami a masivními inframosty kombinovanými s servírovací policí. Každá vana GN 1/1 má samostatně nastavitelnou teplotu, napouštění a vypouštění vody do odpadu v podestavbě. Výdej je koncipován flexibilně tak, že část vybavení je mobilní. Pracovní desky jsou v TOP provedení 1,5 -2,5 mm.
La Fresca, síť kantýn a kaváren
Oblastní nemocnice Mladá Boleslav
V Oblastní nemocnici Mladá Boleslav jsme uplatnili naši pokročilou gastro technologii pro velkokuchyně. V souladu s naší specializací k hygieně a bezpečnosti provozů jsou všechna zařízení vybavena hygienickými H2 podestavbami.
K dispozici jsou kotle pro velkokapacitní vaření, moderní indukční sporáky s přesnou kontrolou teploty, smažící sklopné pánve s Fast-a-Block technologií a samonavíjecími sprchami. Nechybí ani fritézy, grilovací desky a všestranný hnětací stroj RE-22.
Kuchyň nemocnice jsme také vybavili pásem pro sběr jídelních podnosů a na míru vyrobeným nerezovým nábytkem, který je odolný, hygienický a efektivně využívá prostor v kuchyni.
Restaurace Srdcovka - Ústí nad Labem
Sběrný dopravník nádobí pro kantýnu obchodního a kancelářského centra Bořislavka
Do mycího centra kantýny Bořislavka jsme vyrobili sběrný dopravník podnosů s použitým nádobím a třídící stanici pro 2 osoby k tunelové myčce. Toto řešení ušetří práci zaměstnance svážejícího špinavé nádobí z prostoru restaurace a zároveň zvyšuje estetickou hodnotu prostoru strávníků, který není znehodnocen stojany se špinavým nádobím.
Dvoukordový dopravník má plynule nastavitelnou rychlost na straně obsluhy a skládá se ze 3 rovných úseků, 2 zatáček 90° a koncové závory hlídající plné tácy. Třídící stanice je vybavena zásobníkem čistých košů do myčky, sklopenou policí na třídění nádobí a 2 odpadními otvory na odpadky.
Bistro Automat Churchil
Kontejnerová kuchyně pro 150 osob
Sestava kontejnerů kuchyně je určena pro skladování surovin, přípravu a výdej stravy pro až 150 osob v kontinuálním režimu. Sestava se skládá ze dvou vzájemně propojených kontejnerů certifikovaných dle norem CSC. Kontejnery jsou stohovatelné pro transport v sestavě 1 + 8. Provozní použitelnost v klimatickém rozsahu -31°C až +49°C.
Sestava je vybavena ledničkami, mrazáky, kuchyňským varným kotlem, elektrickou multifunkční pánví, elektrickým ploténkovým sporákem, konvektomatem, elektrickým kráječem, hnětačem a mixerem, myčkou nádobí, dřezy, elektrickým zásobníkem vody, ohřívanými vanami pro výdej stravy (bain marie) a mobilním lapačem tuků.
Kuchyň hotelové restaurace - Hotel Rankl
Kuchyně a bary do vlakových souprav
Pro více evropských zákazníků jsme vyvinuli a dodáváme řadu atypického nerezového nábytku. Především pro švýcarského výrobce vlakových souprav proběhl dvouletý vývoj nábytku, který musel projít veškerou certifikací včetně nárazových zkoušek.
Nábytek do vlakové soupravy musí být dostatečně tuhý, aby vydržel každodenní používání, ale zároveň dostatečně lehký, aby nedošlo k jeho utržení při nárazu při přetížení až 5G. S těmito výzvami se náš konstrukční tým dokázal vypořádat a dnes jsme výrobcem nerezového nábytku pro několik Evropských výrobců.
Monoblok pro Domov Mládeže Lovosická
Polní kontejnerové kuchyně dle specifikací NATO
Projekt navazoval na naše dlouholeté zkušenosti s dodávkami polních kuchyní dle specifikací NATO pro 150 a 500 lidí. Pro polní kuchyně kontejnerového typu jsme vyvinuli a upravili varnou technologii. Kuchyně umístěná ve dvou kontejnerech ISO 1C je určena k přípravě, uchování a výdeji 250 jídel 3x denně v polních podmínkách.
Činnost polní kuchyně je možná po připojení na stálou síť rozvodů elektrické energie nebo na mobilní zdroj elektrické energie (elektrocentrálu), na zdroj pitné vody (stacionární nebo mobilní) a na sanitární kontejnery ISO 1CX – septik. Oba kontejnery jsou vybaveny klimatizačními jednotkami.